![Detoxmüsli Detoxmüsli](http://static.tasteline.com/picprod/ImageGallery/Thumbnails/55/77155/48090_116335.jpg)
En underbar müsli utan säd som istället är gjord på nötter, frön och torkad frukt. Müslin tar lång tid att rosta i ugnen... |
|
|
Ingredienser
1 st äpple(n) |
1 st apelsin(er), skalet av |
5 st dadlar, torkade |
3 msk honung |
1 tsk kanel |
1 dl solrosfrön |
1 dl mandel |
1 dl paranötter |
1 dl hasselnötter |
1 dl pumpafrön |
0,5 dl solrosfrön |
0,5 dl linfrö |
0,5 msk solrosolja |
Tillagning
1 plåt1. Sätt ugnen på 125 grader. Skär äpplet i bitar. Lägg äpple, rivet apelsinskal, dadlar, honung, kanel och solrosfrön i en matberedare och mixa i någon minut. Lägg massan i en stor skål
2. Lägg mandlar, paranötter och hasselnötter i matberedaren och mixa hastigt i några sekunder. Det ska vara grova bitar. Blanda nöthacket, pumpafrön, solrosfrön och linfrön med massan.
3. Smörj en ugnsplåt med solrosolja, bred ut blandningen och platta till. Sätt in i ugnen i 8-10 timmar. Ta ut plåten och bryt müslin i småbitar. Förvara i en burk med lock.
Receptet kommer från "Detox" (ICA Bokförlag) av Ulrika Davidsson.
Foto: Malte Danielsson
0 kommentarer:
Skicka en kommentar